onsdag 12 januari 2011

Mat från Gujarat (Gujarati: ગુજરાતી ભોજન)

Igår kväll blev det middag på en restaurang med mat typisk för Gujarat, sött och vegetariskt. Gujarat är en lite speciell provins på det sättet att alkohol är förbjudet och att 90-95 % av alla restauranger är vegetariska. I matvaruaffärer finns varken kött-, fågel- eller fiskdisk. Kött kan endast köpas på vissa speciella affärer.

Det kan ju påpekas att utbudet av vegetarisk mat är enormt och att prisnivån, även i indiska mått mätt, är låg. Gårdagens middag på en finare restaurang hamnade på 175 Rs per person, ungefär 26-27 kr.

Här är det verkligen inte svårt att hålla sig nykter och äta vegetariskt, det är snarare ett måste.
.


3 kommentarer:

  1. Ja inte kommer du bli fet i indien inte =)

    SvaraRadera
  2. Ser gott ut men man kan misstänka att en magsveda kan vara i antågande.

    SvaraRadera
  3. Nej jag hoppas kunna hålla vikten på en strandvänlig nivå.

    Mit trick för Indien är att dricka Dukoral innan avfärd samt hålla sig till vegetarisk kost och vatten på flaska väl på plats. Så har jag klarat mig på mina Indienturer hittills.

    SvaraRadera